Nyheter

Rouhani hotar omvärlden med terrorism

Iranska regimens president Hassan Rouhani hotar omvärlden med terrorism och spridning av droger. Rouhanis hot kom under en ”anti-terroristkonferens” i Teheran där representanter från Afghanistan, Pakistan, Turkiet, Kina och Ryssland närvarade.

 

I ett tv-tal sade han att han ser framför sig en ”syndaflod” av droger, flyktingar och attacker mot väst om USA:s sanktioner försvagar den iranska förmågan att hålla emot. Han hävdade även att en bojkott av Iran undergräver landets möjligheter att bekämpa droghandeln och terrorism.

Detta trots att iranska regimen har varit och är världens ledande terrorstat sedan prästerskapet grundades 1979. Hans tal kan därför anses som hot om terrorism mot omvärlden, säger Iransk politisk aktivist Mojtaba Ghotbi till FFFI.

Iranska nationella motståndsrådet (NCRI) avslöjade nya detaljer om iranska regimens terroristaktiviteter i Europa under en presskonferens i London i december.

Iran under prästerskapets styre är alltjämt världens största statliga sponsor av terrorism, sade USA:s utrikesdepartement i sin årliga rapport om terrorism i världen som publicerades i december.

Svenska säkerhetspolisen, säpo påpekade i sin årsrapport att ”Islamiska republiken Iran är ett av de tre länder som bedriver särskilt aktiv underrättelseverksamhet i Sverige”.

I november beslagtog den italienska polisen 270 kg heroin gömd ombord på ett fartyg från Iran. Lasten hade fraktats från den iranska hamnen i Bandar Abbas och fraktades genom flera europeiska städer innan den nådde den italienska hamnen i Genua den 17 oktober, sade italienska polisen i en presskonferens den nionde november.

USA införde i 2012 sanktioner mot en ledande medlem i revolutionsgardets Qods-styrka för hans inblandning i narkotikasmuggling.