Nyheter

Stor heroin upptäckt i Italien från iranska regimens fartyg

Italienska polisen upptäckte 270 kg heroin gömd i en behållare som anlände ombord på ett fartyg från Iran, rapporterar Reuters. Detta är enligt polis det största beslaget av heroin under de senaste 20 åren i Italien.

Lasten hade fraktats från den iranska hamnen i Bandar Abbas och fraktades via Hamburg, Tyskland, och Valencia, Spanien, innan den nådde, den italienska hamnen i Genua den 17 oktober, sade italienska polisen i en presskonferens på fredagen.

Polisen lät en liten del av den olagliga lasten fortsätta sin planerade resa med lastbil till Nederländerna.

När fordonet drog in i ett lager den andra november slog italiensk och nederländsk polisen till mot lokalen. Två män av turkiskt ursprung greps i samband med tillslaget. Lastbilschauffören visste enligt uppgifter inte att heroin var i sin rigg, sade polisen.

FFFI har tidigare rapporterat om iranska regimens aktiva roll i framställning och smuggling av droger. Regimen tjänar miljarder dollar på den olagliga verksamheten och använder pengarna till att finansiera den paramilitära styrkan, revolutionsgardet, terrorism, sitt robotprogram samt exportera vapen till andra länder i regionen.

USA införde i 2012 sanktioner mot en ledande medlem i revolutionsgardets Qods-styrka för hans inblandning i narkotikasmuggling.