Opinion

Iran alltjämt världens största statliga sponsor av terrorism

Iran under prästerskapets styre är alltjämt världens största statliga sponsor av terrorism. Det säger USA:s utrikesdepartement i sin årliga rapport om terrorism i världen som publicerades på onsdagen.

Rapporten anklagar iranska regimen för att underblåsa ett antal konflikter samt för försök att underminera regeringar i Mellanöstern och andra delar av världen.

Iranska regimens bundsförvanter och allierade terroristgrupper har visat att de är kapabla att genomföra terroristaktiviteter nästan över hela världen, enligt rapporten.

Reuters rapporterar samtidigt på tisdagen att den franska regeringen har beslutat att inte nämna en ny ambassadör till Iran.

Franska tjänstemän berättar för nyhetsbyrån att ingen ny ambassadör kommer att utses innan Frankrike får ytterligare information om det stoppade bombattentatet mot iraniernas stora sammankomst i Paris tidigare i år.

En iransk diplomatterrorist, Asdollah Assadi, och fem andra personer greps i Belgien, Frankrike och Tyskland misstänkta för att ha planerat ett bombattentat mot sammankomsten för ett fritt och demokratiskt Iran.