Motståndsrörelsen

Iransk terroristdiplomat gripen i Tyskland

En iransk diplomatterrorist, Asdollah Assadi, och fem andra personer har gripits i Belgien, Frankrike och Tyskland, enligt svenska och internationella medier på måndagen. Samtliga är misstänkta för att ha planerat ett bombattentat mot iraniernas stora sammankomst för ett demokratiskt Iran i Paris i helgen.

Asdollah Assadi, som är stationschef för iranska regimens ministerium för underrättelse och säkerhet (MOIS) i Wien, har varit stationerad i Österrike sedan augusti 2014.

Amir Sadoni och Nassim Nomeni, bosatta i Antwerpen greps av belgisk polis.
Åklagare i Belgien säger att paret greps i lördags och att ett halvt kilo hemmagjort sprängmedel och en tändanordning hittades i deras bil.

Flera polisinsatser har genomförts i Belgien bland annat mot fem bostäder med anledning av dessa gripanden.

I Tyskland har en iransk diplomat stationerad i Österrike gripits för misstänkta kopplingar till det planerade attentatet. Tre personer har även gripits i Frankrike, uppger en säkerhetskälla enligt TT.

Hundratals svensk-och exiliranier och FFFI-medlemmar fanns bland tiotusentals iranier från hela världen som hade samlats i Paris under lördagen för att stödja iranska folkets pågående proteser mot regimen i Iran och deras legitima motståndsrörelse, Iranska nationella motståndsrådet (NCRI).

Rudy Giuliani, New Yorks tidigare borgmästare som var en av sammankomstens huvudtalare, tackade belgiska och franska myndigheter för att ha arresterat de terrorister som planerade attacken mot sammankomsten.

”Detta betonar den ökande känslan av att regimen, som är världens största sponsor av terrorism, har försvagats ytterligare av konstant stora demonstrationer i över 140 städer”, sade Giuliani i ett uttalande på måndagen.

”Det är också uppenbart att Maryam Rajavi och NCRI är ett realistiskt alternativ till denna mordiska regim. Det finns ingenting värre för dessa kvinnohatare än att en rörelse som kan komma att ersätta dem leds av en heroisk kvinna”, tillade han.