Motståndsrörelsen

Paris: Iraniernas stora sammankomst för ett demokratiskt Iran

Iraniernas stora sammankomst för ett demokratiskt Iran i Paris är slut för detta år. Iranier från hela världen samlades i Paris under lördagen för att stödja iranska folkets pågående protester mot regimen i Iran och deras legitima motståndsrörelse, Iranska nationella motståndsrådet (NCRI).

”Det som skrämmer regimen mest har blivit verklighet i Iran idag. Direkt samarbete och enighet mellan iranska folket och deras legitima motståndsrörelse inne i landet. Därmed är ett demokratiskt regimskifte i Iran är inom räckhåll”, betonade sammankomstens huvudtalare, Iranska nationella motståndsrådets valda president, Maryam Rajavi. i sitt anförande.

Rudy Giuliani, New Yorks tidigare borgmästare sade, ”Protesterna i Iran ökar för varje dag och hotar störta prästerskapet. Detta trots regimens dödande och kväsning. Det kunde ha hänt för åtta eller nio år sedan men min regering vände iranska folket ryggen. Denna gång, tidigare i december, USA:s president uttryckte sitt stöd på Twitter till demonstranterna och sade att prästerskapet skulle falla”.

Giuliani ledde också en partiöverskridande delegation av amerikanska politiker däribland republikanen Newt Gingrich och demokraten Bill Richardson upp på scenen som uttryckte stöd för ett fritt och demokratiskt Iran och påpekade att de pågående protesterna i Iran visar att regimen har nått vägs ände.

En delegation med franska borgmästare välkomnade deltagarna till Paris och uttryckte stöd för iranska folkets kamp för demokrati och frihet. De följdes av en delegation med franska personligheter. De påpekade i sina tal att NCRI har varit regimens måltavla för många år eftersom den organiserade oppositionen leder kampen mot prästerskapet.

En delegation från Europaparlamentet presenterade också ett uttalande där flera dussin Europaparlamentariker fördömde iranska regimens förtryck och uttryckte stöd för iranska folkets demokratiska aspirationer.

Representanter från delegationen från länder i Mellanöstern och Nordafrika däribland Egypten, Palestina och Saudiarabien påpekade under sina anföranden att regimen i Teheran spelar en destruktiv roll i regionen. De påpekade att folket i Mellanöstern står enade med iranska folket och NCRI i deras kamp prästerskapet eftersom det är ett hot mot fred och stabiliteten i regionen.

Läs mer om sammankomsten på NCRI:s hemsida, här …

Detta bildspel kräver JavaScript.

Årets sammankomst i Paris äger rum lördagen, den 30 juni, i en avgörande tid för Iran. Detta sedan de regimkritiska protester som startade i början av 2018 i landet fortsätter dagligen med demonstrationer och arbetarstrejker i olika iranska städer. Folkets slagord under de pågående protesterna visar att iranska folket har fått nog av prästerskapets religiösa envälde och kräver förändring för ökade frihet och demokrati.

Samtidigt har regimen aldrig varit så isolerat som idag på hemmaplan och internationellt.