Opinion

Förstå Hizbollahs historia som ”Irans ombud”

Under iranska regimens första dagar, en man som hade tillbringat hela sin karriär i revolutionsgardet och som tog sin roll som en ledande befälhavare på allvar stod ut bland prästerskapets ”unga” tjänstemän. Och den här mannen var Hossein Dehghan, Hassan Rohanis nuvarande försvarsminister. Han kom att spela en avgörande roll i att grunda och etablera terroristgruppen Hizbollah i Libanon, skriver Irankännaren Tony Dunheaume för al-Arabiyas hemsida.

Hizbollah kom genom åren att bli en av iranska regimens största vapen utomlands och var delaktigt i flera terrorattacker mot israeliska och amerikanska mål, från Argentina till Saudiarabien, på order av Teheranregimens ledare, argumenterar Dunheaume i sitt debattinlägg.

Läs Irankännaren Tony Dunheaumes debattinlägg på al-Arabiyas hemsida, här…