Motståndsrörelsen, Nyheter

Hot om en fjärde missilattack mot Camp Liberty

Invånarna i Camp Liberty krävde i ett brev från deras representant utanför Irak till amerikanska utrikesministern John Kerry att USA flyttar dem omedelbart tillbaka till Camp Ashraf efter uppgifter om att en fjärde missilattack mot Camp Liberty är planerad.

Det rapporterar Iranska nationella motståndsrådets utrikeskommitté på sin hemsida torsdagen den 27 juni och publicerar brevet i sin helhet.

Liberty-invånarnas representant, Mohammad Mohaddessin, skrev till USA:s utrikesminister att ”det enda sättet att beskydda dessa flyktingar, som är skyddade enligt fjärde Genèvekonventionen och USA och FN är därmed direkt ansvariga för deras beskydd, skulle vara deras omedelbara återvändande till [Camp] Ashraf. ”

Den 15 juni attackerades Camp Liberty med över 30 missiler. Två värnlösa lägerinvånare dödades och närmare 40 skadades.

Attacken var det tredje i sitt slag mot Camp Liberty under endast fyra månader och fördömdes av USA, Kanada, regeringar i Europa, FN:s Irakmission och Amnesty International. Trots upprepade uppmaningar från internationella samfundet och människorättsorganisationer har irakiska regeringen inte startat någon utredning av missilattackerna mot Camp Liberty och ingen har hittills arresterats eller åtalats för dessa terroristattacker. Irakiska terroristgruppen Asaib al-Haq, trogen iranska regimens högsta andlige ledare Ali Khamenei, har tagit på sig ansvaret för attackerna i flera intervjuer med internationella och arabiska medier och berättat att flera attacker är att vänta inom närmaste framtiden.

Utdrag ur brevet från Liberty-invånarnas representant till USA:s utrikesminister John Kerry:

”Från källor inom den iranska regimen som får snabba och direkta rapporter från Irak har vi fått veta att ett antal ledare för terroristgruppen Asaib al-Haq, bland dem Qais al-Khazali, Seyyed Rahim och Hamza, har träffat Faleh Fayyaz, Irakiska premiärministern, Nouri al-Malikis nationella säkerhetsrådgivare, för några dagar sedan.

Denna grupp åtog sig att återigen attackera Camp Liberty med missiler under de kommande tre veckorna. Faleh Fayyaz lovade [i sin tur] att öka det materiella och militära stödet till gruppen och tillhandahålla dem ammunition och logistiskt stöd.

Denna oroande nyhet kommer samtidigt som vi nyligen tog emot en video inifrån Iran som visade platsen varifrån missilattacken mot Camp Liberty den 15 juni ägde rum.

Filmen hade tagits av den irakiska polisen efter den senaste missilattacken. Denna video visar tydligt att denna attack hade genomförts med fullständigt samarbete från Quds-styrkan och irakiska regeringen och dess styrkor.

Den 22 juni citerade nyhetsbyrån Fars, knuten till Revolutionsgardet, sina irakiska agenter som tog på sig ansvaret för attacken [mot Camp Liberty] den 15 juni och förklarade samtidigt att de återigen skulle rikta attacker mot Liberty snart inom de närmaste 10 dagarna.”

Läs hela brevet från Liberty-invånarnas representant till USA:s utrikesminister John Kerry här…