Motståndsrörelsen, Nyheter

USA fördömer raketattacken mot Camp Liberty

liberty2
Raketattack mot Camp Liberty

USA:s utrikesminister John Kerry fördömde raketattacken mot Camp Liberty, och krävde att de skyldiga terroristerna ska ställs inför rätta.

”USA fördömer dagens brutala, meningslösa och fullständigt oacceptabela raketangrepp mot Camp Hurriya (Camp Liberty) som dödade och skadade lägerinvånare”, sade Kerry i ett uttalande på lördagen.

USA har på högsta nivå uppmanat Iraks regering att ge omedelbar medicinsk hjälp. ”Vi har också uppmanat Iraks regering att utreda denna attack och ställa de ansvariga terroristerna inför rätta”, sade Kerry.

Kerry säger också att USA står fast vid sin tidiagre ställning att hjälpa Irak flytta de iranska flyktingarna till en plats utanför Irak, en del av vad han kallar en ”permanent och långsiktig lösning som garanterar deras säkerhet.”

Camp Liberty, hemvist för iranska oppositionsmedlemmar Folkets mojahedin i Irak, utsattes för en tredje missilattack på lördagen kl. 13:00 lokaltid. Hittills har två lägerinvånare dött och uppemot 40 är skadade där flera allvarligt.