Nyheter

Alltmer iransk knark till Europa

Polis i flera länder har efter två års övervakning slagit till mot ett narkotikanätverk med center i Sloveniens huvudstad, Ljubljana, rapporterar TT på onsdag. 

Slovensk polis har gripit över 40 misstänkta, mestadels slovenska och kroatiska medborgare, för narkotikasmuggling från Iran och Sydamerika samt för försäljning i länder som Österrike och Tyskland.

Ett lager för knarket har hittats i Ljubljana. Det handlar om många olika preparat, däribland kokain, heroin och amfetamin, enligt uppgifter.

Samtidigt påggick en massiv polisinsats på Rosengård i Malmö i samarbete med Tullverket under tisdagen. Polisinsatsen är en del av polisens operation, Rimfrost, som pågår under veckan. Cirka 200 poliser deltar i operationen, enligt rapporter.
Bedömarna beskriver operationen som en koordinerad europeisk insats mot knark- och vapenhandel som sprider sig i Europa.

FFFI har tidigare rapporterat att den iranska regimen tjänar miljarder dollar på narkotikasmuggling till Europa, där revolutionsgardet spelar en ledande roll.

I juni i år varnade chefen för iranska regimens narkotikapolis Europa för spridning av droger.

Regimens president Hassan Rouhani hotade västvärlden och Europa med samma retorik förra året. Rouhanis hot kom under en ”anti-terroristkonferens” i Teheran i december 2018.