Nyheter

Qassem Soleimani dödad i Irak

Befälhavare för iranska regimens terrorstyrka, Quds-styrkan, Qassem Soleimani, dödades i en raketattack vid Bagdads internationella flygplats, meddelade iranska regimens Revolutionsgardet i ett meddelande.

Även Abu Mahdi al-Muhandis, en av de högsta ledarna för den pro-iranska milisgruppen Hashed al-Shaabi, dog i attacken.

”Eliminering av Qassem Soleimani och Abu Mehdi Muhandes, är ett irreparabel slag mot iranska terrorregimen, säger Mojtaba Ghotbi, ordförande för FFFI i en kommentar. Tiden är nu inne för att utrota mullorna från regionen, särskilt från Irak, Syrien och Libanon, och utvisa IRGC från dessa länder. Det är dags att skriva ny historia”, betonade han.

Enligt iranska medier utfördes attacken med amerikanska stridshelikoptrar som avfyrade missiler mot Soleimanis och Muhandis konvoj då den skulle lämna flygplatsen. Orden kom direkt från president Trump bekräftar Pentagon i ett meddelande.

Soleimani dödades i en raketattack i Iraks huvudstad Bagdad under natten mot fredagen, uppger en talesperson för Iraks militär.

Qassem Suleimani, 62; var generalmajor i Iranska revolutionära gardet och sedan slutet på 1990-talet befälhavare för iranska regimensterroriststyrka Quds. en särskild del av iranska revolutionsgardet med ansvar huvudsakligen för terroristiska insatser utomlands.

Flygattacken som dödade både Soleimani och Muhandis, utfördes efter att president Donald Trump via Twitter hade hotat Iran med hämnd för ambassadintrånget i Bagdad.

Efter det inträffade arrangerar svensk-iranier och anhängare till demokratirörelsen iranska nationella motståndsrådet NCRI nu en protestaktion mot den iranska regimens inblandning i regionen.

Protestaktion mot iranska regimens inblandning i regionen. Läs mer