Nyheter

Trump varnar Iran om ”högt pris”

Iran kommer att betala ett väldigt högt pris! Det här är ingen varning, det är ett hot. Gott nytt år!” skriver trump på Twitter.

Under tisdagen stormades USA:s ambassad i Bagdad av anhängare till den Iranstödda shiamilisen Hizbollah-brigaderna.

Demonstranterna ”Död åt Amerika” och ”Död åt Israel” och ”Ghasem Soleimani är vår ledare”.

Qassem Suleimani, är generalmajor i Iranska revolutionära gardet och sedan slutet på 1990-talet befälhavare för iranska regimensterroriststyrka Quds. en särskild del av iranska revolutionsgardet med ansvar huvudsakligen för terroristiska insatser utomlands.

Tisdagens attack mot den amerikanska ambassaden i irakiska Bagdad kommer att stå Iran dyrt, skriver Donald Trump på Twitter.

I inlägget skriver Trump att ambassadbyggnaden är säkrad. Han tillägger att Iran, som förnekar att man hade något att göra med stormningen, kommer att hållas ansvarigt.

”Iran orkestrerar nu en attack mot USA:s ambassad i Irak. De kommer att hållas fullt ansvariga”, skrev han i ett twitterinlägg.

Pentagon meddelade i söndags att USA hade angripit Hizbollah-brigaderna som svar på raketattacker som resulterat i att en civilanställd amerikansk medborgare dödats. Efter flyganfallet ska den högt uppsatta Abu Mahdi al-Mohandes, befälhavre inom Hizbollah-brigaderna, utlovat vedergällning.