Folkliga protester

Stora demonstrationer i flera iranska städer mot låga pensioner

Pensionärer och pensionerade statsanställda protesterade mot låga pensioner och den omfattande korruptionen i landet i flera städer på tisdagen.

Videoklipp på sociala medier visar stora demonstrationer i flera städer där deltagare höll upp plakat med deras krav. Hundratals pensionerar samlades utanför departementet för budget och planering i Teheran och skanderade slagord mot regimen.

Pensionärerna skanderade “USA är inte vår fiende, vår fiende är här i landet”, “fattigdomsgränsen är 60 miljoner rial, vår pension är 20 miljoner rial” och “vår smärta är er smärta; folket, anslut er till oss”.

Liknande slagord hördes under demonstrationer i andra städer, enligt uppgifter till FFFI från Iran.

Lärare och kulturarbetare i Iran gick under helgen ut i generalstrejk i protest mot låga löner och regimens utbildningsministerium. De anslöt sig därmed till lastbilschaufförer som genomför en landsomfattande strejk sedan tre veckor tillbaka.