Opinion

Hur Iranavtalet stärker USA:s fiender

USA:s president Barack Obama fortsätter driva en misslyckad eftergiftspolitik och göra eftergifter till iranska regimen i ett försök att hindra kärnteknikavtalet (JCPOA) från att falla samman, det skriver Amir Basiri, en människorättsaktivist i ett debattinlägg för nyhetssidan, American Thinker på fredagen, den 28 oktober.

”De senaste eftergifterna omfattar lättnader av finansiella restriktioner mot straffade [iranska] enheter såsom Islamiska revolutionsgardet (IRGC) samt en rejäl lösesumma för att Iran skulle släppa de amerikaner som det höll som gisslan”, tillägger han.

Han påpekar att denna politik är ett misstag som den nuvarande administrationen har misslyckats med att identifiera och ändra.

”Nästa [amerikanska] president kommer förhoppningsvis att anta en mer rationell och effektiv politik gentemot Iran genom att basera samtliga ekonomiska och politiska förbindelser med Teheran på att regimen stoppar sina människorättskränkningar samt upphör med sitt stöd för terrorism och extremism”, rekommenderar Amir beträffande nödvändiga åtgärder från USA för att bemöta regimens inhemska repression och destruktiva inblandning i regionen.

Läs Amir Basiris debattinlägg på American Thinker, här …