Opinion

Offra inte dubbelt Irans damlandslag i fotboll i Sverige!

1988 avrättade iranska regimen 30.000 politiska fångar i Iran. Fruzan Abdi, lagkapten för Irans damlandslag i volleyboll vid den tiden, var en av dem.

Irans damlandslag i fotboll är en del av affären i vänskapsmatchen mellan Sverige och Iran vilken redan varit Svenska Fotbollsförbundets historiska skandalfläck.

Vilken” stor sammanhang” pratar Lotta Schelin? och vilka ”större sammanhang” talar Pia Sundhage om? eller vilken överenskommelse utgår Håkan Sjöstrand ifrån i Expressen? särskild när matchen inte är sportsligt önskvärd!

Sverige är sexa på världsrankingen, Iran är rankat 55:a.

http://www.expressen.se/sport/fotboll/landslaget/schelin-maste-vara-med-och-forandra/

utanför de mänskliga gränserna

I prästerskapets Iran blir en adoptivdotter en kvinna över den natt som hon fyller 9 år (8 år och 10 månader). Hans adoptivfar får då enligt prästerskapets medeltida lagar helt lagligt sova med henne och ha sex.

Detta heter pedofili i Sverige, ska jag påminna!

https://www.fffi.se/2014/03/06/utanfor-de-manskliga/

”vanliga lekkläder eller brudklänning?” ”kanske brudklänning för en laglig lek” vilket ska hon välja för sin 9-års kalas”?

I dagens Iran under prästerskapets envälde begravs människors identitet dagligen.

Iran har inte anslutit sig till konventionen om avskaffande av all slags diskriminering av kvinnor som är ett internationellt fördrag som godkändes den 18 december 1989 av FN:s generalförsamling.

Tabu att vara kvinna från födseln till döden

Artikel 139 i prästerskapets strafflag slår fast att ”kvinnor som inte klär sig islamiskt på offentliga platser”, måste straffas med mellan 10 dagars till två månaders fängelse. Flickor och kvinnor arresteras för ”olämplig” klädsel och torteras både fysiskt och psykiskt

Khomeini, prästerskapets första högsta andlige ledare och den Islamiska republikens grundare, godkände våldtäkt mot politiska kvinnliga fångar. Än idag hävdar mullorna att de som gör detta, begår detta hemska brott, kommer att belönas av gud som pilgrimer.

https://www.fffi.se/2015/03/02/tabu-att-vara-kvinna-fran-fodseln-till-doden-2/

”En droppe i det iranska brutalitetens hav”

Azam, 21, gift, kastar lut på förövaren i försvar. Mannen förlorar ett öga och hon dömdes till att bli blind (att hennes båda ögon tas ut enligt prästerskapets lag, artikel 269 och 270). Detta eftersom en mans öga är värt kvinnans båda ögon!

https://www.fffi.se/2014/01/29/las-om-azams-ode-innan-du-aker-till-iran/

Hur hjältinnor och hjältar behandlas i prästerskapet Iran?

 Fruzan Abdi, lagkapten för iranska damlandslaget i volleyboll1f

f4
Fruzan Abdi tredje från vänster under en turnering i Bangkok i 1966

Detta är endast en droppe av brutaliteten mot iranska kvinnor i prästerskapets Iran.

Iranska regimen har under 37 år utnyttjat fotbollsplaner för avrättning av människor.

Avrättning på fotbollsplan av iranska regimen  
Avrättning på fotbollsplan av iranska regimen
Habib Khabiri, kapten för iranska fotbollslandslaget

Habib Khabiri, kapten för iranska fotbollslandslaget, och Fruzan Abdi, lagkapten för iranska damlandslaget i volleyboll, har blivit avrättade av regimen anklagade för det påhittade brottet Mohareb (Guds fiende).

https://www.fffi.se/2015/03/19/om-det-ar-en-ara-att-spela-mot-is-da-ar-det-ara-att-spela-mot-iran/

Berätta om sanningen! Och sluta offra iranska damlandslaget dubbelt!

Iran har haft svårt att få till träningslandskamper mot andra nationer på grund av det politiskt laddade läget. Svenska Fotbollsförbundet, som bara mellan 2013 och 14 gick back 105 miljoner kronor vägrar avslöja hur mycket Iran betalade för att få till en herrmatch mot Sverige i Stockholm.

Vi har en överenskommelse som vi är nöjda med, säger förbundets fotbollschef Lasse Richt till Fotbollskanalen.

Bakom ”stor sammanhang” och ”större sammanhang” offras iranska damlandslaget dubbelt.

Gör något för mänskligheten!

Idag vill iranier att iranska prästerskapet ställs inför rätta i en international domstol och svarar för de 30000 personer som begravdes i hemliga massgravar. Iranier vill veta sanningen om denna massaker, hur, varför och vilka offren var? Många föräldrar vet inte än idag, efter 28 år, var deras kära barn begravdes!

Det finns gott om material och bevis, bland annat en ljudfil från Montazeri, Khomeinis dåvarande företrädare, som nyligen publicerades av hans son. Denna ljudfil ger bevis för att åtala de ansvariga och ställa dem inför rätta.

Således kräver jag att våra duktiga damer i Sveriges fotbollslag och förbundskaptenen Pia Sundhage att fördöma 1988 års massaker och hjälpa iranier att ställa de ansvariga, nämligen iranska prästerskapet, inför rätta genom att avstå från och bojkotta matchen i Göteborg, den 20 oktober.

Ni vet vad demokratin och friheten betyder för människor, särskild för kvinnor.

afsaneh-oskouei-lofvenAfsaneh Oskouei
2016-09-20