Artikel, Nyheter

Om det är en ära att spela mot IS då är det ära att spela mot IRAN

En tidig morgon är fotbollsplanen fullt med folk. ”Vilka är det som spelar så tidigt?”, undrar journalisten. Efter en stund förstår han att det är ingen match utan en avrättning som pågår på planen.

Iranska regimen har under 36 år utnyttjat fotbollsplaner för avrättning av människor.

”Som representant för Gud” avrättade iranska regimen Fruzan Abdi, lagkapten för iranska damlandslaget i volleyboll och Habib khabiri, lagkapten for iranska herrlandslaget i fotboll. Bägge var anklagade för att vara ”Mohareb” dvs. Guds fiende.

Iranska regimen och IS representerar bara satan

Jag vill inte beskriva den iranska regimens brutalitet mot alla oss iranier som har sökt asyl utomlands. Jag vill helst bevara det i våra hjärtan. För att skriva om regimens hatiska handlingar mot människor, av alla kön, ålder och religioner behövs det en bok i sig. Den här regimen har även avrättat en 12-årig pojke tillsammans med hela hans familj (familjen Mesbah). En avhoppare från iranska regimens militär som vittnade mot regimen avslöjade i sin bok att regimen begravde även ett nyfött barn levande med hens föräldrar.  Jag skrev tidigare i artikeln ”utanför de mänskliga gränserna” att adoptivpappa kan enligt mullornas lagar gifta sig med sin 9-åriga (eller 8 år och 10 månader) adoptivdotter, https://www.fffi.se/2014/03/06/utanfor-de-manskliga/

Jag redogjorde i en artikel, ”Tabu att vara kvinna från födseln till döden”, om hur kvinnors situation har blivit eländigt och begränsade dag för dag, så att ligga i graven är hennes första stund av friheten.

https://www.fffi.se/2015/03/02/tabu-att-vara-kvinna-fran-fodseln-till-doden/

Jag beskrev kvinnornas situationen i en annan artikel ”Läs om Azams öde innan du åker till Iran” och bad den dåvarande utrikesministern Carl Bildt att inte resa till Iran och inte skaka hand med mullorna som drog ut ögonen på en kvinna som försvarade sig själv mot en våldtäktsman, https://www.fffi.se/2014/01/29/las-om-azams-ode-innan-du-aker-till-iran/

Många iranier och jag, som bor i exil, vill i högsta grad uppmärksamma människornas situation i Iran under mullornas fundamentalism, och uppmana vår landslagskapten och alla andra fotbollsspelarna samt Svenska fotbollsförbundet och andra fotbollsföreningar att bojkotta matchen mot Iran.

Att spela mot Iran är inte en ära för svenska fotbollslandslaget och svenska folket utan det är ett svek mot mänskligheten och räknas som solidaritet med fundamentalism och terrorism.

Ser du någon skillnad?

Vad är skillnaden mellan IS och iranska regimen när de avrättar människor på fotbollsplaner? Detta har utförts av iranska regimen under dess 36-åriga styre.

Afsaneh Oskouei -18/3-2015