Artikel

Utanför de mänskliga gränserna

Gatubarn, Afsaneh Oskouei
Gatubarn, Afsaneh Oskouei

En hoppfull kvinnodag till alla kvinnor och flickor som inte hörs!

”Vanliga lekkläder eller brudklänning?” ”kanske brudklänning för en laglig lek?” vilket ska hon välja till sin 9-årskalas?

Dessa  tankar och frågor finns hos varje adoptivdotter om hennes svarta öde som bestäms  av mullornas nya lag om äktenskapet med adoptivpappa .

Natten då  en flicka blir 9år (8 år och 10 månader) förvandlas  hon från ett barn till en kvinna, nämligen en resa från en barndomsvärld till en kvinnovärld. Gränsen mellan dessa världar är en svart natt. Ny värld där barndomens skymning  slutar och kvinnans gryning börjar.

Mullorna i Iran försöker lagstifta brott och legitimera dem så att de gynnar kvinnor och barn i namn av äktenskap, detta faktum att incest och pedofili ses legitima, vilket skapar enorma skador hos de föräldralösa flickor nämligen både som  psykiska och fysiska skador.

Hur blir ett barn en kvinna på en natt? Hur slutar barndomens lek och hur känns den kvinnliga vuxenrollen på en natt? De psykiska trauman  och fysiska skador för dessa  föräldralösa flickor och deras lidande är oerhört stort både för henne  och det mänskliga samhället som får betala priset.

Kan det en duktig skådespelare lära sig att  snabbt ändra sin roll mellan dessa två olika världar?

Flickans frågor får inga svar från sin adoptivmoder eftersom  adoptivflickan kommer att bli hennes makes andra fru i framtiden och ingen kvinna kommer att adoptera en sådan flicka igen. I så fall vem vill ta hand om föräldralösa flickor?

Mullororna har redan svarat på hennes fråga nämligen ”Brudklänning för leken!”Tyvärr har mullorna lagstiftat ett brott som legitimerar :lagligt äktenskap med adoptivpappa vid hennes  9årskalas med tillstånd av adoptivpappan eller hennes  blivande make med tillstånd från behörig domstol!

Nu är det du och jag som ska svara på flickans fråga.

Att älska sin dotter i det moderna mänskliga samhället har alltid varit  en kärlek  bortom de mänskliga gränsen för en far. Kärleken   har varit  förknippad med en mänsklig faderlig kärlek med respekt och hänsyn, annars är det någon olaglig relation utanför normen för de mänskliga gränser kallad incest ,ett brott som har fängelse som påföljd.

Iranska mullorna försöker via  lagstiftningen  av dessa  barbariska lagar sänka   mänskligheten från de mänskligas gränser och legitimera sin anti mänsklighet .

En av  de fundamentalistiska företeelser  i Iran som lagstiftades för några  månader sedan var  lagen om äktenskap mellan adoptivpappor och adoptivdöttrar vilket i ett modern och mänsklig samhälle normalt kallas incest och  pedofili  eftersom om man är  under arton år är man ett   barn enligt barnkonventionen.

Annat  är laglig enligt Mullorna är prostitution eller Sighe som sänker mänskligheten från sina mänskliga gränser och kränker kvinnor och flickorna. I det  moderna samhället är prostitution en olaglig företeelse  och räknas som brott och påföljden är fängelse.

Våldtäkt på fängelse mot både manliga och kvinnliga fångar är  inte bara  lagligt utan belönas hos Gud av mullorna.

Härom veckorna  tog Anders Borg Sveriges finansminister ställning mot anti gay-lagen i Uganda precis dagen efter att det blev känt via nyheterna.

Det var också  intressant att Sveriges nyheter som handlade om Iran som sammanföll med ankomsten av utrikesministern Carl Bild  till Iran. Den  handlade bara om en vacker Esfahan , slutförsäljning av flygbiljetter och brist på hotell i Esfahan för resenärer samt kvinnor som inte behövde  täcka hela kroppen från hår till tå utan räckte en sjal.

Inga nyheter om det lagliga äktenskapet  mellan adoptivpappor och adoptivdöttrar eller lagliga incest och lagliga pedofili sades i  Sveriges massmedia och inga i Sveriges högsta  ledning  tog ställning för dessa barn-kvinnor som över en mörk natt förvandlas från barn till  kvinna!

Ja ,vad är ditt svar på flickans fråga?

”vanliga lekkläder  eller brudklänning?” ”kanske brudklänning för en laglig lek” vilket ska hon välja för sin 9-årskalas?

En hoppfull  kvinnodag till alla kvinnor och flickor som inte hörs!

Afsaneh Oskouei , 2014-03-04

Afsaneh Oskouei är iransk konstnär