Ekonomi

Krav på amerikanska sanktioner mot företag som hjälper iranskt flygbolag

Fyra amerikanska senatorer uppmanar tillsammans Obama-administrationen att införa ekonomiska sanktioner mot samtliga företag som gör affärer med det svartlistade iranska flygbolaget, Mahan Air.

USA:s finansdepartement har fört Mahan Air på landets sanktionslista i 2011 för dess stöd till terrorism och för att transportera iranska vapen till Hizbollah och Assadregimen i Syrien.

De republikanska senatorna Kelly Ayotte (R-NH), Lindsey Graham (R-SC) jämte demokraterna Chris Coons (D-DE) och Richard Blumenthal (D-CT) kom med uppmaningen i ett brev till USA:s finansminister Jack Lew nyligen.

”Medan Mahan Air fortsätter att driva och även utöka sitt internationella affärsnätverk, är det uppenbart att tuffa ord från administrationen inte är tillräckliga. Det är nu dags att införa sanktioner mot företag som hjälper Mahan Air”, skrev senatorerna i sitt brev.