Nukleärt, Nyheter

Iran ger IAEA-chef ett ceremoniellt besök på Parchin

Iranska regimens officiella nyhetsbyrå (IRNA) rapporterar under söndagen att chefen för FN:s atomenergiorgan (IAEA) som är på besök i Iran har gjort ett ceremoniellt besök på Parchin militäranläggning. Detta enligt en rapport från amerikanska Associated Press (AP) från Iran.

IRNA citerar Behrouz Kamalvandi, en talesman för regimens atomenergiorgan som sade att Yukiya Amano ”besökte verkstäder och närliggande byggarbetsplatser i anläggningen.”

Internationella atomenergiorganet (IAEA) har i flera år sökt ökad tillgång till Parchin där organet misstänker att Teheranregimen har tidigare genomfört tester i samband med utvecklingen av kärnvapen.

Amano, chef för IAEA, anlände till Teheran på söndagen för sitt andra besök i landet sedan världens sex stormakter och iranska regimen säkrade ett slutgiltigt kärnteknikavtal.