Folkliga protester, Mänskliga Rättigheter, Nyheter

Leila Ziafar arresterad för kritik mot slöjtvånget på social medier

Iranska regimens säkerhetsstyrkor arresterade Leila Ziafar i Teheran på onsdagen efter att hon stött kampen mot slöjtvånget. Leila visade sitt stöd för den fortsatt kampen mot regimens slöjtvång i Iran på Twitter och skrev.

”Vi kommer aldrig att överge vår kamp. Vi kommer inte låta martyrernas blod gå förlorad i kampen för att avskaffa slöjtvånget och frigöra oss från dess fångenskap.”

Iranska regimens säkerhetsstyrkor arresterade Leila Ziafar i Teheran på onsdagen efter att hon stött den fortsatta kampen mot slöjtvånget i Iran på Twitter.

Leilas familj vet fortfarande inte vilket av regimens säkerhetsorgan som håller henne i förvar. Leila var enligt rapporter arresterad när hon lämnade sin systers bostad vid midnatt. Regimens säkerhetsstyrkor ska då ha legat i bakhåll och arresterat henne.

Säkerhetsstyrkorna slog sedan till mot hennes bostad och konfiskerade hennes elektroniska apparater och mobiltelefon.

Leila Ziafar har doktorsexamen inom livsmedelsindustrin. Hon var programledare i radio men lämnade sitt jobb efter de landsomfattande protesterna i Iran i november 2019.

FFFI rapporterade tidigare i veckan att den så kallade moralpolisen har ökat sina gatupatruller över hela Iran för att upprätthålla regimens strikta klädkod. De repressiva åtgärderna mot kvinnor trappas upp efter att allt fler kvinnor i Iran trotsar eller helt ignorerar regimens slöjtvång som en del av det folkliga upproret.