Folkliga protester, Nyheter

Folkliga protester sprider sig till västra och nordvästra Iran

Stora regimkritiska protester bröt ut i den nordvästra staden Tabriz på lördagen. Folket krävde att prästerskapets envälde ska avsättas och skanderade ”frihet, rättvisa, en nationell regering”.

De uttryckte också stöd för de folkliga protesterna i Khuzestan provinsen och uppmanade folket att stå med demonstranterna i södra Iran.

Regimen har mobiliserat och skickat sina repressiva säkerhetsstyrkor till staden för att stoppa protesterna. Regimen använder även drönare för att övervaka och kontrollera protesterna i ett försök att skapa rädsla bland folket. De förekommer även stora störningar och avbrott i mobilnätet, enligt uppgifter till FFFI.

Det kommer också rapporter om proteser i Kurdistan provinsen i västra Iran efter omfattande elavbrott i flera städer. Regimen tagit till flera repressiva åtgärder för att stoppa protesterna från att sprida sig till flera provinser.

Protesterna i Khuzestan provinsen fortsätter

Samtidigt går de folkliga protesterna i Khuzestan provinsen in på sin tionde dag. Amnesty bekräftade igår att minst åtta demonstranter har dödats sedan regimens säkerhetsstyrkor öppnat eld mot demonstranterna för att krossa folkliga protester mot vattenbrist. Hundratals har blivit arresterade i samband med protesterna, enligt uppgifter till FFFI.