Iranier i Sverige

Stödaktion för folkliga protester i sydöstra Iran

En grupp svensk- och exiliranier, sympatisörer till iranska nationella motståndsrådet (NCRI), uttryckte sitt stöd för de folkliga protesterna mot regimen i provinsen Sistan och Baluchistan i sydöstra Iran under en stödaktion utanför riksdagen i Stockholm på onsdag.

Regimens repressiva säkerhetsstyrkor och revolutionsgardet dödade minst 40 personer och skadade 100 andra när de öppnade eld mot demonstranter i gränsstaden Saravan i sydöstra Iran igår.

Invånarna i staden protesterade mot regimen för andra dagen i rad efter att revolutionsgardet öppnade eld mot en grupp bränslebärare och dödade åtta av dem vid gränsområdet till Pakistan under måndagen.

Protesterna fortsätter även idag, enligt rapporter från Iran, och har sprit sig till andra städer i provinsen. Regimen har enligt uppgifter stängt ner internet i området och skickat ytterligare styrkor från revolutionsgardet för att slå ner protesterna.