Nyheter

Ledare för Hamas berättar om hur Soleimani gav honom kontantfyllda resväskor

Inför årsdagen av Soleimanis död den tredje januari försöker regimen desperat måla upp sin döde terrorist som ett helgon genom en rad intervjuer och dokumentärfilmer i regimens medier.

Palestinska terrorgrupper prisar Soleimani

I en intervju med regimens arabiskspråkiga television, al-Alam, i söndags berättar Mahmoud al-Zahar, en av grundarna för terrorgruppen Hamas, att hans grupp fick närmare 22 miljoner dollar i kontanter från Soleimani under ett besök i Teheran i 2006 och tillägger:

“Jag presenterade några av de finansiella problem som Hamas stod inför under ett möte med Soleimani. Dagen därpå när vår delegation var på väg att lämna Teheran hittade jag 22 miljoner dollar i väskor på flygplatsen.”

“Soleimani hade gått med på att ge oss mer. Men vi var bara nio personer och vi kunde inte bära mer pengar på grund av begränsningar för incheckat bagage. Varje väska vägde 40kg.”

Qassem Soleimani var befälhavare för iranska regimens terrorstyrka, revolutionsgardets Quds-styrka och ansvariga för mord på tusentals civila i såväl Iran som i regionen. Därför var han avskydd och hatad av folket i Iran och Mellanöstern.

Regimen slog ner och grep alla som kritiserade honom och uttryckte sitt missnöje mot regimens stöd för terrorism i region.

Regimens högste ledare, ministrar och revolutionsgardet har sagt att de kommer att hämnas Soleimanis död vid flera tillfällen under året. Men trots upprepade hot har regimen inte kunnat förverkliga “sitt löfte”.

Och nu ett år efter hans död måste regimens ledare presentera honom som ”ett hjältemodigt helgon” för att gjuta mod i sina repressiva säkerhetsstyrkor, revolutionsgardet och Iranstödda terrorgrupper i regionen.

Under de senaste dagarna har en rad högt uppsatta ledare för olika palestinska terrorgrupper kommit ut och prisat regimens döde terrorledare Soleimani. De har även beskrivit hans stöd till deras grupper i intervjuer med regimens olika medier.

Flera representanter för dessa grupper kommer enligt uppgifter att delta i minnesstunder för Soleimani i Qom och Teheran inför årsdagen av hans död.

Soleimani spelade en mångsidig roll och stödde Hamas på många olika sätt, från att skicka den senaste militära teknologin till att ge spirituellt och psykologiskt stöd. Det erkänner Khaled al-Qaddumi, Hamas representant i Iran, i en intervju med regimens statliga nyhetsbyrå Mehr, som är kopplad till regimens underrättelseministerium, den 23 december.

“Hans stöd gjorde Hamas och palestinska grupper starkare och mäktigare”, sade al-Qaddumi och sade att ”Soleimanis död var en oersättlig förlust för den muslimska nationen”.

Han betonade att Hamas och Soleimani delade samma mål “att förinta den sionistiska regimen (Israel)”. Han hävdade dock att “USA inte hade försvagat den palestinska rörelsen” genom att döda Soleimani.

Abu Mujahid, talesperson för the Popular Resistance Committees, en annan palestinsk grupp allierade med regimen i Iran, berättade att Soleimani hade försett palestinska grupper med rysktillverkade Kornet-robotar.

“Soleimani … försåg oss med robotar som kan förstöra mål i hjärtat av Tel Aviv, Haifa och andra städer i den sionistiska regimen (Israel). När han levererade Kornet-robotar till ‘den palestinska motståndsrörelsen’ innebar det en stor förändring i avskräckningsbalansen i förhållande till den sionistiska regimen”, sade Mujahid i en intervju med revolutionsgardets nyhetsbyrå, Tasnim News, i samband med årsdagen av Soleimanis död.

Regimen avser att fortsätta stödja terrorism efter Soleimanis död

Dessa kommentarer avslöjar den verkliga omfattningen av regimens plundring av iranska folkets pengar för att stödja terrorgrupper i regionen, vilket har varit känd under en lång tid.

Intervjuerna och representanternas deltagande i minnesstunder för Soleiemani bevisar samtidigt att regimen kommer att fortsätta stödja terrorgrupper som Hamas. Det som en del av sin politik att exportera och stödja terrorism.

Under de senaste årens folkliga proteser i Iran har iranska folket bestämt förkastat detta stöd för terrorism och terrorgrupper i regionen. ”Varken Gaza eller Libanon, jag offrar mitt liv för Iran” är ett av de slagord som skanderas mot regimen under de folkliga protesterna.

Soleimani planerade attacker mot USA:s ambassader

Qassem Soleimani, dödades i en amerikansk raketattack vid Bagdads internationella flygplats, den tredje januari.

Hans död var ett allvarligt bakslag för prästerskapets envälde och välkomnades som en seger av iranska folket.

Även Abu Mahdi al-Muhandis, en av de högsta ledarna för den pro-iranska milisgruppen Hashed al-Shaabi I Irak, dog i attacken.

Flygattacken utfördes efter att USA:s president Donald Trump via Twitter hotade regimen i Iran med hämnd för ett ambassadintrång i Bagdad.