Nyheter

Iran inför böter för brott mot coronarestriktioner

Efter en kraftig ökning i antalet registrerade fall av covid-19, inför iranska regimen böter för brott mot coronarestriktioner i huvudstaden Teheran. Det meddelade regimens president Hassan Rouhani på lördagen.

Bötesbeloppen varierar mellan 500 000 rial (drygt 100 kronor) för att inte bära munskydd till tio miljoner (drygt 2 000 kronor) för bolag som inte följer särskilda regler för företag.

Iran är det land i Mellanöstern som drabbats hårdast av corona. Regimens ansvariga rapporterade 239 nya dödsfall i covid-19 i onsdags, det högsta antalet hittills under pandemin. Totalt har 28 000 människor avlidit och 496 000 smittats i Iran, enligt regimens siffror.

Men den verkliga dödssiffran i Iran är över 100,000. Det enligt uppgifter till FFFI baserade på regimens interna rapporter och källor inom Irans sjukhus och vårdcentraler.