Ledare, Nyheter

Regimen skickar iranska folket till Corona-slakteri

Regimen i Iran lättar på restriktionerna och lyfter ett reseförbud mellan landets provinser, meddelar regimens statliga medier.

Tiotusentals hjälplösa människor skickas därmed medvetet till en säker död i vad många beskriver som Corona-slakteri.

Prästerskapets envälde i Iran har sedan pandemiutbrottet mörkat sanningen och hotet mot vanliga människor i det hårdbevakade land.

Enligt olika rapporter från Iran har regimen totalt misslyckats att bekämpa Coronautbrottet i landet.

Officiella uppgifter om antal dödade och smittade är inte ett dugg trovärdiga och är ren påhittad siffror från regimen.

Regimens hälsomyndigheter säger nu att revolutionsgardet är det enda organ som får utfärda certifikat för de som dött i COVID19 i landet, enligt rapporter.

Ett direktiv från regimens hälsomyndigheter kräver att offrens familjer ska samordna COVID19-begravningar med revolutionsgardet vilket lett till ökat missnöje bland folket.

Källor inom sjukhus och vårdcentraler i landet säger att antalet döda överstiger 27 000.

Många talar om hur unga och gamla smittade av coronaviruset dör i ensamhet i sina hem eller på gatorna utan hjälp att ta sig till sjukhus. I flera städer och regioner, som är värst drabbad, saknas det sängar och många läkare och sjuksköterskor har dött till följd av brist på skyddsutrustning.

Iranska regimen saknar instrument, kunskap och den organisation som krävs för att presentera en relativ realistisk bild av verkligheten.

Redan från början avfärdade regimen coronaviruset som skräckpropaganda från väst och Saudiarabien, som enligt landets högste ledare Ali Khamenei vill slå en kil mellan det iranska styret och det iranska folket. 

Sedan dess har regimen kommit med motstridiga uppgifter och lögner för att kontrollera en missnöjd befolkning som kräver ett regimskifte i Iran.

Regimen ljuger om coronavirusets utbredning

Bara regimens president Hassan Rouhani har hittills ljugit flera gånger och hävdat att coronapandemin in Iran har nått kulmen. Sakkunniga i Iran, läkare och andra regimtjänstemän har därefter dementerat dessa lögner.

Olika medier både regimens statliga och internationella medier rapporter om ökade antal döda under det senaste dygnet. Samtidigt påstod Kianoush Jahanpour, talesperson för hälsodepartementet under en tv-sänd presskonferens att antalet smittade har minskat under de senaste dagarna.

”Antalet personer med corona i provinsen har ökat och vi är oroliga för att antalet smittade kommer att stiga igen”, sade Arash Najimi, en talesman för Esfahans Medicinska universitet, på måndagen, den 16 april.

Iranska regimens ovilja och okunnighet har drabbat iranska befolkningen hårt när det gäller ekonomin.

Sedan det första dödsfallet i coronaviruset i Iran den 19 februari har många iranier mist jobbet eller avstått från att jobba. De har därmed missat sina dagliga inkomster och hamnat i en allt större fattigdom utan att få den minsta hjälpen från prästerskapets envälde.

Regimen har miljarder dollar men vägrar hjälpa folket

Regimen skyller ifrån sig som vanligt och lägger skulden för den förvärrade krisen på USA:s ekonomiska straffåtgärder.

”Vi behöver bekämpa coronaviruset och sanktionsviruset tillsammans” säger Ali Rabiei, talesperson för regimens regering.

Kommentarer från Ali Rabiei som också andra högt uppsatta regimtjänstemän ständig upprepar är en del av prästerskapets propaganda för att vilseleda världsopinionen.

Syftet är att dölja verkligheten och inte tala om att landets gigantiska inkomster har gått till att finansiera det inhemska förtrycket, terrorism runtom i världen och utveckling av kärnvapen eller ballistiska missiler.

De vill inte heller tala om att regimens högste ledare sitter på miljarder dollar i rikedomar och kapital.

De vill inte heller tala om att religiösa stiftelser i till exempel städerna Mashhad och Qom har rikedomar värda flera miljarder dollar som kan enkelt finansiera coronabekämpning i landet vilket regimen vägrar göra.