Folkliga protester, Nyheter

40:de dagen av protester i Iran – regimen stänger ner internet

På 40:de dagen av folkliga protester i Iran, stänger iranska regimen ner delar av internet och mobilnätet. Regimens repressiva säkerhetsstyrkor har också slagit till mot och arresterat många familjer till de demonstranter som dödades under de senaste regimkritiska protesterna.

Regimens repressiva säkerhetsapparat har gett order om att strypa tillgången till internet i provinserna, Alborz, Kurdistan, Zanjan och Fars, och flera andra städer, rapporterar revolutionsgardets nyhetsbyrå Fars News.

Iranier sörjer traditionellt sina döda 40 dagar efter deras bortgång. Iranska regimen försöker desperat förhindra minnesceremonier för de demonstranter som dödades av regimens förtryckarstyrkor.

Iranska regimen har stängt av delar av internet och arresterar anhöriga till de dödade och systematiskt försöker skrämma offrens familjer, enligt rapporter som FFFI har tagit del av.

Kring 1500 människor dödades under de folkliga protester som började den 15 november i Iran. Det rapporterade Reuters på måndagen med hänvisning till tre iranska säkerhetskällor.