Folkliga protester

Video – massaker av demonstranter under sjätte dagen av folkliga protester i Iran

Folkets regimkritiska protester fortsätter i Iran för sjätte dagen, enligt rapporter från landet på onsdagen. Det är svårt att få ut information, rapporter och videoklipp från protesterna eftersom regimen har stängt av internet de senaste tre dagarna.

Regimtjänstemän erkänner att Irans ekonomi förlorar 360 miljoner dollar per dag på grund av beslutet att stänga ner internet.

Detta bevisar att prästerskapet är rädd för de protester som nu pågår i landet och ser dessa som ett direkt hot mot sin överlevnad.

Samtidigt fortsätter regimens repressiva säkerhetsstyrkor att skjuta skarp mot demonstranter i ett försök att kväsa demonstrationerna. Men de modiga iranierna trotsar regimens repressiva åtgärder och fortsätter att protestera mot regimen med slagordet “Ned med diktatorn”. De regimkritiska protesterna spred sig till 146 städer sedan starten i fredags.

Dödstalet har stigit till 251, närmare 3700 är skakade och 7000 har blivit arresterade under protesterna, enligt senaste uppgifter från Iran.

I Shiraz har regimen tappat kontrollen över södra delarna av staden. Enligt uppgifter till FFFI genomför regimens repressiva säkerhetsstyrkor massaker för att ta tillbaka kontrollen från folket.

Videoklipp som kommit till FFFI under dagen visar att regimen skjuter mot demonstranter från luften med helikopter. Detta sedan de repressiva säkerhetsstyrkorna inte kunnat ta sig in på de områden som hamnat under demonstranternas kontroll.

Uppgifter till FFFI säger också att regimen har satt in pansarfordon mot demonstranter i staden Kermanshah.