Reportage, Video

Dokumentär: ”Nöjesäktenskap” eller ”Halal” prostitation

Stränga religiösa lagar inom Islamiska fundamentalismen tillåter barnäktenskap och varje försök att höja den legala äktenskapsåldern i muslimska länder motverkas av konservativa islamister.

Att ingå i ett tillfälligt, tidsbegränsat äktenskap, så kallat mut’ah, är de facto ett sätt att legalisera prostitution i islam, eftersom äktenskapet bara behöver vara giltigt ett par minuter eller någon timme.

I dokumentären Undercover With The Clerics – Iraq’s Secret Sex Trade filmas imamer med dold kamera då de erbjuder så kallade ’nöjesäktenskap’, där män som inte får ha sex utanför äktenskapet kan betala en hemgift för en tillfällig fru. Den yngsta flickan som omtalas i dokumentären är bara nio år gammal.

– Enligt lag kan flickor giftas bort när de fyllt 9 år.

Länk till hela dukumäntären

Detta är resultatet av iranska regimens allt djupare inblandning i shiadominerade områden i Irak, särskilt i den för shiiterna heliga staden.

Denna form av ”laglig prostitution” har normaliserats i Iran under prästerskapets styre där prästmännen har skapat en miljardindustri genom att godkänna tillfälligt äktenskap ( ”sighe”). Sex utanför äktenskapet eller otrohet är olagligt och straffbart med döden i Iran under prästerskapets styre.