Nyheter

USA har infört sanktioner mot Irans utrikesminister, Zarif

USA inför sanktioner mot iranska regimens utrikesminister Javad Zarif, tillkännager landets finansdepartement i ett uttalande.

Iranska regimens utrikesminister straffas för att agera på Khameneis vägnar. USA införde nya straffåtgärder mot regimens högsta ledare, Khamenei, och hans affärsimperium i slutet av juni.

“Javad Zarif implementerar Irans högsta ledares hänsynslösa agenda och är regimens främsta talesperson i hela världen. USA skickar ett tydligt budskap till iranska regimen att dess senaste beteende är helt oacceptabelt”, säger finansminister Steven T. Mnuchin i ett uttalande sent på onsdagskvällen.

Agerandet ses som ett dramatiskt steg som kommer att eskalera spänningarna mellan USA och iranska regimen ytterligare, skriver Washington Post.

USA:s president Trump ska tidigare ha gett finansminister Steven Mnuchin order om att införa sanktioner mot iranska regimens utrikesminister. Men USA:s utrikesdepartement försenade straffåtgärderna mot Zarif eftersom beslutet skulle stänga dörren för diplomati.