Folkliga protester

Flera folkliga protester i Iran under denna vecka

De folkliga protesterna fortsätter i Iran trots regimens brutala nedslag och godtyckliga arresteringar. Detta medan regimens president Hassan Rouhani erkände under ett möte med högt uppsatta regimtjänstemän under dagen att prästerskapets samtliga kriser började när de folkliga protesterna startade i landet i slutet av 2017 och början av 2018.

Pensionärer från hela landet samlades utanför pensionsmyndighetens kontor i Teheran på onsdagen för att protestera mot regimens repressiva policyer.

Bönder i Esfahan deltog i en protestaktion utanför guvernörens kontor på onsdagen. De protesterade mot myndigheternas beslut att strypa vattentillgången från Zayandeh-rud floden till deras marker. Bönderna kräver sin del av vattnet från floden.

Liknande protester mot brist på vatten förekom i flera andra iranska städer i måndags däribland staden Shushtar i den sydvästra provinsen, Khuzestan. Deltagarna kritiserade brist på åtgärder från regimen och dess myndigheter för att lösa vattenkrisen.

Även de folkliga protesterna mot finansinstitutionen Caspian fortsatte i landet. Flera av de som fått sina besparingar plundrade av Caspian samlades för en demonstration utanför åklagarmyndighetens kontor i Teheran under måndagen.

Demonstranterna skanderade slagord mot regimen, dess tjänstemän och institutioner. De anklagade regimtjänstemännen för att vara delaktiga i stölden av deras besparingar och investeringar.

Hundratusentals iranier och pensionärer förlorade sina besparingar, investeringar och pensioner när regimen försatte flera finansinstitutioner kopplade till revolutionsgardet, däribland Caspian, i konkurs i 2017.