Nyheter

Två europeiska diplomater greps tillfälligt i Iran

Två europeiska diplomater greps tillfälligt efter att regimens säkerhetsstyrkor genomförde en razzia mot en könblandad fest i Teheran. Det rapporterar revolutionsgardets nyhetsbyrå, Tasnim, under lördagen.

En brittisk och en nederländsk diplomat släpptes tidigt på fredagsmorgonen efter att ha blivit identifierade som europeiska diplomater, tillägger Tasnim.

Rapporten sade vidare att flera män och kvinnor deltog i festen utan att gå in på detaljer. Iranska regimen har förbjudit könblandade fester och partyn i landet. Regimens repressiva säkerhetsstyrkor slår regelbundet till mot dessa typer av sociala evenemang och arresterar deltagarna för brott mot landets “islamiska lagar”.

Iranska regimen arresterade nyligen 30 män och kvinnor i Golestanprovinsen efter ett tillslag mot en könblandad yogaklass.