Nyheter

30 arresterade i Iran efter tillslag mot könblandad yogaklass

Regimens repressiva säkerhetsorgan i Golestanprovinsen arresterade 30 män och kvinnor efter ett tillslag mot en könblandad yogaklass, fredagen den 24 maj. Det tillkännager regimens så kallade rättsväsende i provinsen för statliga medier.

“30 oidentifierade män och kvinnor i ‘olämpliga kläder’ var arresterade hemma hos en individ som kommer att stå inför rätta för att ha lett en yogaklass utan tillstånd”, sade assistentåklagaren, Masoud Soleimani, i Golestanprovinsen.

Soleimani kommenterade tillslaget för revolutionsgardets nyhetsbyrå, Tasnim, och sade “en person lade upp en annons på sociala medier om att undervisa yoga till kvinnor och män i sitt hem och lyckades kommunicera med ett antal personer.”

“Den här personen hade inget tillstånd för att bedriva en sportklubb och höll sina yogaklasser i en privat bostad där kvinnor och män hade olämpliga kläder och engagerade sig i oanständiga aktiviteter. Dessa personer kommer nu att åtalas för brott mot landets lagar”, tillade han.

Revolutionsgardet slog nyligen till och stängde tre underjordiska modellagenturer för brott mot landets strikta “islamiska” klädkod mot kvinnor.