Nyheter

Revolutionsgardet slår till mot tre modellagenturer

Revolutionsgardet slog till och stängde tre underjordiska modellagenturer för brott mot landets strikta “islamiska” klädkod mot kvinnor, enligt regimens statliga medier på lördagen.

Personal och fotomodeller var arresterade i samband med tillslagen för att ha främjat vulgaritet i samhället genom att bland annat sprida bilder på modeller på sociala medier. Det rapporterar revolutionsgardets nyhetsbyrå, Fars News, på lördagen genom att citera Mohsen Karimi, befälhavare för revolutionsgardet i staden Arak.

“De som ignorerar normer och tror att de kan göra vad de vill i cyberrymden bör veta att lagens långa arm kommer att nå dem förr eller senare”, sade Karimi utan att säga hur många personer som hade blivit arresterade.

Regimens repressiva säkerhetsstyrkor slår med jämna mellanrum till mot Irans underjordiska modebransch och arresterar fotomodeller och arbetare inom branschen som är aktiva på sociala medier för ”icke-islamiskt” beteende och för spridning av ”västerländsk kultur”.