Folkliga protester

Pensionärer i Teheran protesterar mot regimen

De folkliga protesterna mot prästerskapet fortsätter i Iran. Pensionärer samlades utanför regimens arbetsministerium i Teheran på tisdagen med slagord mot regimen, visar videoklipp som sprids på sociala medier.

Pensionärerna protesterade mot regimens förtryck och myndigheternas vägran att tillmötesgå deras krav på ökade pensioner och bättre levnadsvillkor.

“Frige politiska fångar”, “vi är inte längre rädda för våld och vapenhot”, skanderade pensionärer med hänvisning till regimens brutala kväsning och massarresteringar för att stoppa de folkliga protesterna.

De kritiserade även regimen för en dokumentär som nyligen sändes på den statliga televisionen. Dokumentären visade bland annat två aktivister som bekänner “sina brott” och berättar om “sina kontakter med aktivister i utlandet”, som konspirerar för att “störta regimen”.

Dokumentären är det senaste i regimens lömska försök att koppla de pågående regimkritiska protesterna i landet till utländska krafter.

Iranier i landet och utomlands har fördömt dessa försök avslöjat att regimen använder tortyr för att tvinga fram dessa bekännelser från frihetsberövade aktivister och politiska fångar.

Detta har bekräftats vid flera tillfällen av människorättsorganisationer som Amnesty International.