Nyheter

NCRI: Världen bör erkänna iranska folkets frihetskamp mot regimen

USA kommer tillsammans med Polen att stå värd för ett internationellt toppmöte om Mellanöstern. Det tillkännagav USA:s utrikesminister Mike Pompeo i fredags. Toppmötet ska hållas i Warszawa den 13-14 februari och väntas fokusera på Iran och regimens destabiliserande roll i regionen.

Pompeo säger i en intervju att USA vill fokusera på fred, stabilitet och säkerhet i Mellanöstern och att det inkluderar “att se till att Iran inte har ett destabiliserande inflytande”, rapporterar TT.

Iranska regimens UD har under helgen kallat upp Polens ambassadör i Teheran för att protestera mot toppmötet, enligt regimens statliga medier. Regimens utrikesminister Javad Zarif har också kritiserat Polen på Twitter för att landet står värd för toppmöte som han beskrev som “anti-iranskt”.

Pompeo presenterade USA:s nya vision för Mellanöstern och lade fram en ny Iranpolitik i ett tal vid American University i Kairo en dag tidigare.

Han kritiserade den tidigare amerikanska presidenten Barack Obamas naiva Iranpolitik under sitt tal och betonade att USA stödjer iranska folket och kommer inte längre skydda prästerskapet i Iran.

“Vi anslöt oss till iranska folket för att kräva frihet och ansvar”, sade han i sitt tal.

Iranska nationella motståndsrådet, NCRI:s valda president Maryam Rajavi välkomnade USA:s beslut att frångå den politik som skadat iranska folket och iranska motståndsrörelsen.

“Den slutgiltiga lösningen för att bli av med prästerskapets religiösa envälde är att iranska folket och deras motståndsrörelse ändrar denna illegitima regim”, sade Maryam Rajavi i ett uttalande den 11 januari.

“Erkännandet av NCRI som ett hållbart demokratiskt alternativ till prästerskapet i Iran är avgörande för att rätta och ända den katastrofala eftergiftspolitik som USA fört under de senaste 40 åren”, tillade hon.

NCRI presenterade även åtta åtgärder i sitt uttalande som borde vidtas för att stödja iranska folket och bemöta iranska regimens destabiliserande aktiviteter.

FFFI stöder dessa åtgärder, som listas nedan, och uppmanar regeringen att arbeta tillsammans med EU och USA för att dessa ska förverkligas.

NCRI:s åtta åtgärder för att stödja iranska folket och bemöta iranska regimens destabiliserande aktiviteter:

  • att erkänna iranska folkets rätt att motstå och störta prästerskapets religiösa envälde och uppnå frihet;
  • att USA:s utrikesdepartement och EU sätter upp revolutionsgardet och regimens ministerium för underrättelse i deras helhet på listan över terroristorganisationer;
  • att utvisa iranska regimens och Quds-styrkans agenter från USA och EU;
  • att hänskjuta regimens människorättsbrott i Iran till säkerhetsrådet efter 65 fördömanden från FN;
  • att stödja kampanjen för att internationella tribunaler ska pröva 1988 års massaker på politiska fångar i Iran;
  • att kasta ut prästerskapets illegitima regim från FN och erkänna representation från iranska folkets rättfärdiga motståndsrörelse;
  • att helt utvisa iranska regimens religiösa envälde och dess styrkor från Syrien, Irak, Jemen, Libanon och Afghanistan;
  • att tvinga Iraks regering att kompensera för egendomar, utrustning, vapen och läger som Folkets mojahedin (iransk oppositionsgrupp) och Irans nationella befrielsearmé (NLA) enligt tillgängliga handlingar betalat för.