Folkliga protester, Mänskliga Rättigheter

Uppdaterad: Iranska regimen arresterar 31 arbetare i Ahvaz

11 företrädare för arbetare på Ahvazs stålverk, the National Steel Industrial Group, arresterades av iranska regimen under söndagen, enligt uppgifter till FFFI från staden Ahvaz i södra Iran.

Regimens säkerhetsorgan slog till mot företrädarnas bostäder under helgen som en del av myndigheternas försök att stoppa arbetarnas strejk som pågått i över en månad.

Antalet arresterade har ökat till 31 sedan tillslagen fortsätter, enligt uppgifter till FFFI på måndagseftermiddagen.

Vattenkanoner och specialstyrkor från regimens repressiva säkerhetsorgan är placerade utanför och kring viktiga myndighetsbyggnader i Ahvaz under måndagen för att stoppa arbetarnas protester. Säkerhetspådraget är störst utanför guvernörens kontor och lokala kontor för regimens rättsväsendet i staden.

Dessa repressiva åtgärder har enligt uppgifter inte stoppat arbetarna från att organisera protester och fortsätta sin strejk. Under måndagsmorgonen kommer det rapporter om en stor demonstration i centrala Ahvaz med krav på omedelbar frigivning av de frihetsberövade arbetarna.

Ett uttalande från arbetarna inför dagens demonstration varnar regimen för ökade repressiva tillslag och kräver omedelbar frigivning av de frihetsberövade arbetarna.