Ahmadinejads vicepresident får fängelse för korruption

Hamid Baghai, Ahmadinejads vicepresident, arresterades under tisdagen och fördes till fängelse för att avtjäna sitt straff för korruption. Det rapporterar regimens statliga medier.

”Polisen grep och transporterade den dömde till fängelse”, rapporterade revolutionsgardets nyhetsbyrå Fars genom att citera Teherans åklagarmyndighet.

Baghaei var vicepresident under den tidigare hårdföra presidenten Ahmadinejad. Han dömdes i december till 15 års fängelse för förskingring och olagliga affärstransaktioner.

Baghaei satt i fängelse under en kort tid i 2015 anklagad för korruption samt i juli 2017. Det mäktiga väktarrådet stoppade honom från att ställa upp i prästerskapets presidentval i maj förra året.

Arresteringen är en intensifiering av den interna maktkampen mellan prästerskapets olika fraktioner som tilltagit sedan de folkliga protesterna startade i december 2017. 

Medan de regimkritiska demonstrationerna sprider sig över hela landet anklagar regimtjänstemän varandra för korruption i ett försök att lägga skulden på den andra fraktionen.