Opinion

Opposition mot svartlistning av revolutionsgardet är falsk nyhet

Mycket av den senaste tidens diskussioner har handlat om ”falska nyheter” som dyker upp överallt. De förekommer i tidningar, i bloggar och på sociala medier för att inte tala om ändringar i Wikipedias artiklar.

Vågen av falska nyheter beror till stor del från möjligheten att snabbt sprida information i dagens hyperanslutna sociala medievärlden, lika snabbt som fingrarna kan dra över en pekskärm. Det innebär också att det har blivit svårare för vanliga människor att urskilja vad som är legitima och korrekta nyheter jämfört med vad som är överdrift eller hysteri.

Ett exempel på hur falska nyheter pumpas ut är fallet med iranska lobbyn [i USA] och dess opposition mot ett eventuellt beslut från Trump-administrationen att föra upp iranska regimens revolutionsgarde på USA:s lista över utländska terrororganisationer, skriver John Lee i ett debattinlägg för den konservativa amerikanska nyhetssidan, Independent Journal Review, den 23 mars.

Revolutionsgardets kontroll över det iranska samhället är så pass övergripande att Iranlobbyn har använt argumentet att kritik mot gardet som helhet skulle innebära en katastrof och förstöra eventuella förhoppningar om en fredlig lösning. Grupper som Iran-amerikanska rådet (NIAC) har i själva verket ständigt använt sig av krigsspöket som ett svar på att införa sanktioner mot revolutionsgardet, skriver John Lee, en utrikespolitisk expert i nationell säkerhet och Mellanösternfrågor, i sitt debattinlägg.

Men deras logik är galen och pervers … Det är samma gamla argument som Iranlobbyn alltid har använt och som vi redan vet har visat sig var falskt om och om igen, tillägger han.

Revolutionsgardet är den främsta kraft som underblåser kaos i Mellanöstern och endast direkta åtgärder mot revolutionsgardet och ännu viktigare mot dess affärsimperium och massiva finansiella resurser är den enda säkra vägen mot att slutligen finna en lösning på det mest eländiga hotet från regimen, skriver John Lee.

Vi kan bara hoppas att Trump-administrationen och kongressen slutar lyssna på NIAC:s löjliga argument och istället minns de 400.000 som revolutionsgardet dödat i den syriska konflikten, skriver han och uppmanar president Trump att svartlista revolutionsgardet i sin helhet som en utländsk terrororganisation.

Läs John Lees debattinlägg på Independent Journal Reviews hemsida, här…