Pressmeddelande

Demonstration mot statsministerns planerade Iranbesök

Svensk- och exiliranier kommer på lördagen att delta i en demonstration för att protestera mot statsministerns planerade Iranbesök.

Deltagarna kommer att uppmärksamma den förvärrade situationen för mänskliga rättigheter i Iran däribland en alarmerande ökning av antalet avrättningar samt godtyckliga arresteringar av aktivister och dubbla medborgare.

De avser även att lyfta fram Teheranregimens fortsatt destruktiva roll i regionen där iranska folkets välstånd och resurser utnyttjas för att exportera terrorism och fullfölja sekteristisk agenda i syfte att underblåsa kriser i Mellanöstern.

Deltagarna kommer att uppmana regeringen och UD att omvärdera sitt beslut och skjuta fram statsministerns planerade resa till Iran tills dess att Rohanis regering implementerar kraven i FN:s senaste Iranresolution, däribland ett omedelbart stopp för offentliga avrättningar, tortyr och förföljelse av aktivister samt frigivning av samtliga politiska fångar.

Detta eftersom statsministerns besök riskerar i dagsläget att bli en propagandaseger för prästerskapet som fortsätter sitt oacceptabla och provocerande beteende både på hemmaplan och utomlands, inte minst mot bakgrund av regimens senaste provskjutning av en ny ballistisk robot i strid mot FN:s säkerhetsråds resolution och förra årets kärnteknikavtal.

Tid: Lördagen, den fjärde februari, kl. 14:00
Plats: Sergels torget, Stockholm

Kontakt:
Mojtaba Ghotbi
0705192868
Massud Kiani
0736904330
FFFI:s pressmeddelande om statsministerns Iranbesök kan läsas i sin helhet på Newsdesks hemsida, här…