Nyheter

Ny rapport om iranska regimens förluster i Syrien

Iranska nationella motståndsrådet (NCRI) offentliggjorde på måndagen en kort rapport om iranska regimens inblandning och förluster i Syrien.

Rapporten avslöjar att 5000 iranska revolutionsgardister och Hizbollah-medlemmar tillsammans med tusentals miliser från Irak och legosoldater från Afghanistan och Pakistan strider för Assadregimen i Syrien.

Rapporten från NCRI:s kommitté för säkerhet och kontraterrorism namnger dessutom 16 högt uppsatta generaler från regimens revolutionsgarde som dödats under strider för Assadregimen i Syrien.

Efter en rad förluster i Syrien, som eskalerade under vintern i 2014, sökte iranska regimen Rysslands hjälp. Detta för att revolutionsgardet, dess allierade (Hizbollah, irakiska miliser, afghanska och pakistanska legosoldater) och resten av Assads armé skulle kunna rycka fram på marken med hjälp av ryska bombningar. Men två månader in [på denna offensiv], har iranska regimen lite att visa upp annat än allvarliga nederlag i vissa områden som tvingar den att dra tillbaka sina styrkor. Detta trots några av de mest intensiva bombningarna från Ryssland där tusentals civila har dödats, skriver NCRI i rapporten.

NCRI betonar att iranska regimen har kört fast i sitt krig mot det syriska folket och att revolutionsgardet och dess legosoldater har lidit omfattande förluster.

Rapporten kommer samtidigt som NCRI:s avslöjande på lördagen om att prästerskapets främsta terrorist och befälhavare för Quds-styrkan, Qassem Soleimani, har fått allvarliga splitterskador, bland annat i huvudet.

Enligt uppgifter från revolutionsgardets interna rapporter attackerades Qassem Soleimanis fordon av Fria syriska armén när han befann sig i Aleppos södra front för att överse en operation från regimens revolutionsgarde och dess legosoldater i området för två veckor sedan.

Läs hela rapporten här på NCRI:s officiella hemsida.