Skjuten iransk demonstrant dog

akan-talaj
Akam Talaj

En av de demonstranter som sårades i samband med förra veckans protester i den kurdiska staden Mahabad dog på ett sjukhus på torsdagen, enligt lokala källor.

Akam Talaj, 25, sköts i bröstet av iranska regimens säkerhetsstyrkor på nära avstånd i samband med en demonstration mot regimens repressiva säkerhetsorgan som beskylls för en ung kvinnas självmord tidigare denna månad.

parniaz
Parinaz Khosravian

Tidigare i veckan meddelade en befälhavare för regimens polismyndighet att ett antal demonstranter hade skadats lätt och att de hade lämnat sjukhuset efter behandling.

Läget är mycket spänt sedan flera dagar tillbaka i staden Mahabad som har en kurdisk majoritet. Demonstranter försökte storma underrättelsetjänstens kontor i staden och satte eld på ett hotell i förra veckan efter att en ung hotellvärdinna, P. Khosravani, tog sitt eget liv genom att hoppa ut genom ett fönster för att undkomma bli våldtagen av en agent från regimens säkerhetsorgan som bodde på hotellet.

Närmare 700 personer har arresterats till följd av torsdagens folkliga protester i den kurdiska staden Mahabad.