Nyheter

Ung kvinnas självmord orsakar våldsamma protester i Iran

parniaz
Farinaz Khosravani

Det rapporters om våldsamma protester i den kurdiska staden Mahabad i samband med en demonstration mot iranska regimens säkerhetsstyrkor som beskylls för en ung kvinnas självmord tidigare i veckan.

Upprinnelsen till folkets vrede är en tragisk händelse tidigare i veckan som utspelade sig på Tara Hotell i staden. En ung hotellvärdinna, identifierad som P. Khosravani, tog då sitt eget liv genom att hoppa ut genom ett fönster för att undkomma bli våldtagen av en agent från ett av regimens säkerhetsorgan som bodde på hotellet.

Minst 50 invånare har skadat  och 30 andra arresterats när statliga säkerhetsstyrkor attackerade arga invånare som brände ner statliga fordon och motorcyklar.

Enligt uppgifter samarbetade hotellägaren med säkerhetsagenten och låste in värdinnan så att hon inte kunde rymma från våldtäktsförsöket. Hotellägaren ska i utbyte fått löfte om att hans hotell skulle uppgraderas till femstjärnig status.

Videoklipp och bilder publicerade på sociala nätverk under torsdagen visar arga ungdomar som attackerar Tara Hotell och protesterar mot regimens säkerhetsstyrkor.

Regimens ansvariga myndigheter har ännu inte uttalat sig i frågan