Bildgalleri, Folkliga protester, Nyheter

Bilder – Över 2000 dervischer i protest

Över 2000 medlemmar från Irans dervisch samfund som samlats utanför Teherans åklagarmyndighet söndags i protest mot förtrycket av dervischer i landet och prästerskapets repressiva åtgärder mot deras samfund. regimens kränkande  behandling av minoritetsgruppen.

Deltagarna uttryckte samtidigt solidaritet med nio frihetsberövade dervischer som hålls i Teherans Evin-fängelse och Shirazs Nezam-fängelse och krävde att alla medlemmar som sitter frihets berövad släpps fri.

Söndag den 21:a september attackerade iranska regimens repressiva styrkor en fredlig samling av dervischer som hade samlats utanför Teherans  åklagarmyndighet för att uttrycka sin solidaritet med de arresterade.

Nio dervischer har hungerstrejkat sedan fyra veckor tillbaka i protest mot regimens brutala behandling och de grymma förhållandena i fängelset.