Nyheter

Iran utbildar soldater i Teheran för att strida för Assadregimen

Busslaster med milismän från Irak, Syrien och andra arabländer har under de senaste veckorna anlänt till en iransk bas under skydd av mörkret i syfte att få utbildning i urban krigföring, avslöjar Wall Street Journal (WSJ) i en omfattande artikel på sin nätupplaga på måndagen.

Soldaterna ”får veta att kriget i Syrien är att likna vid [en] episk strid för shiitisk islam och att de kommer att bli martyrer av högsta rang om de dör”, säger en tjänsteman inom iranska regims militär  som är informerad om träningslägret enligt WSJ.

WSJ avslöjar att basen ligger cirka 24 km utanför Irans huvudstad, Teheran, och kallas för Amir Al-Momenin (ungefär översättning, de troendes befälhavare).

”Att träna tusentals soldater bygger vidare på Irans beslut från förra året om att bli mer involverad i det syriska inbördeskriget på uppdrag av sin kämpande bundsförvant, Assadregimen, i ett försök att skifta maktbalansen i Mellanöstern”, skriver WSJ i sitt avslöjande.

Prästerskapets ledare har alltid beskrivit Syrien som en viktigt del av ”motståndsrörelsen”, iranska regimens benämning för alliansen mellan Iran, libanesiska terroristgruppen Hezbollah och Syrien som syftar till att ”bekämpa sionisterna (Israel)”.

FFFI rapporterade för ett år sedan om iranska regimens långtgående arbete med att träna miliser som skickades för att kriga på Bashar al-Assads sida.

Läs hela WSJ:s avslöjande här…