Nyheter

Nätfiskeattack mot Gmail inför valet i Iran

Google uppger att den har lyckat upptäckta och  avstyra en riktad nätfiskeattack mot tiotusentals iranska e-postkonton de senaste veckorna. Det rör sig om försök att komma åt inloggningsuppgifter till Gmail-konton.

Med tanke på det annalkande presidentvalet i Iran tror Google att attacken är politiskt motiverad.

Googles VD  för säkerhetssystem, Eric Grosse, sade nätfiske härstammar inifrån Iran. Troligen rör det sig om samma personer som försökte hacka Gmail-konton tillhörande oppositionella för två år sedan, enligt Google. Då tog en iransk student på sig skulden, och förnekade koppling till regimen.

Tidigare i veckan rapporterade om fffi.se om att iranska regimen har stoppat befolkningens tillgång till internettjänster som Gmail och Skype inför presidentvalet den 14 juni.