Historisk rättegång i Stockholm

Hovrätten fortsätter förhandlingarna mot Hamid Noury, dömd för 1988 års massaker i Iran

Svea hovrätt fortsätter idag förhandlingen i rättegången mot Hamid Noury. FFFI sänder dagens förhandling, som äger rum vid Attunda tingsrätt, Sollentuna, i samarbete med Radio Chakavak, lyssna nedan.

Hamid Nourys advokater har begärt att få kallat in Mostafa Pourmohammadi, tidigare chef för regimens så kallade rättsväsende, och Mohammad Moghisseh (även känd som Nasserian) att vittna via videolänk från Iran. Både Pourmohammadi och Moghisseh är kända förövare som själva var inblandade i massakern 1988.

En begäran ska nu skickas till regimen i Iran via UD, enligt uppgifter till FFFI.

Svensk- och exiliranier håller en manifestation utanför rätten

Svensk- och exiliranier, sympatisörer till iranska motståndsrörelsen (NCRI), håller en manifestation utanför Attunda tingsrätt. Överlevare samt offrens familjer deltar också i manifestationen.

Deltagarna uppmärksammar och fördömer avrättningarna i Iran som slår nya rekord varje dag när regimen försöker slå ner det folkliga upproret.

Svensk- och exiliranier uppmanar Sverige och EU att vidta ytterligare åtgärder vid FN för att ställa till svars och lagföra regimens ledare. Den nuvarande presidenten Ebrahim Raisi och den högste ledaren Khamenei var delaktiga i 1988 års massaker. De är också ansvariga för det brutala nedslaget mot regimkritiska protester som pågått i landet sedan september förra året.

Deltagarna uttrycker även sitt stöd för de regimkritiska protester som pågår i landet. De uppmanar dessutom Sverige och EU att erkänna iranska folkets frihetskamp och rätt till självförsvar inför revolutionsgardets och regimens dödliga våld.