Engagemang, Nyheter

Svensk-iranier stöder det folkliga upproret i Iran

Svensk-iranier, sympatisörer till Iranska nationella motståndsrådet (NCRI), uttryckte sitt stöd för det folkliga uppror som pågår i Iran med manifestationer i Stockholm, Göteborg och Malmö, under lördagen.

  • Manifestation på Mynttorget utanför UD, Stockholm, den första april: Svensk-iranier, sympatisörer till Iranska nationella motståndsrådet (NCRI), uttrycker stöd för det folkliga uppror som pågår i Iran och uppmanar EU och Sverige att terroriststämpla revolutionsgardet i sin helhet.
  • Manifestation på Mynttorget utanför UD, Stockholm, den första april: Svensk-iranier, sympatisörer till Iranska nationella motståndsrådet (NCRI), uttrycker stöd för det folkliga uppror som pågår i Iran och uppmanar EU och Sverige att terroriststämpla revolutionsgardet i sin helhet.
  • Manifestation på Mynttorget utanför UD, Stockholm, den första april: Svensk-iranier, sympatisörer till Iranska nationella motståndsrådet (NCRI), uttrycker stöd för det folkliga uppror som pågår i Iran och uppmanar EU och Sverige att terroriststämpla revolutionsgardet i sin helhet.
  • Manifestation på Mynttorget utanför UD, Stockholm, den första april: Svensk-iranier, sympatisörer till Iranska nationella motståndsrådet (NCRI), uttrycker stöd för det folkliga uppror som pågår i Iran och uppmanar EU och Sverige att terroriststämpla revolutionsgardet i sin helhet.
  • Manifestation, Göteborg, den första april: Svensk-iranier, sympatisörer till Iranska nationella motståndsrådet (NCRI), uttrycker stöd för det folkliga uppror som pågår i Iran och uppmanar EU och Sverige att terroriststämpla revolutionsgardet i sin helhet.
  • Manifestation, Göteborg, den första april: Svensk-iranier, sympatisörer till Iranska nationella motståndsrådet (NCRI), uttrycker stöd för det folkliga uppror som pågår i Iran och uppmanar EU och Sverige att terroriststämpla revolutionsgardet i sin helhet.
  • Manifestation, Göteborg, den första april: Svensk-iranier, sympatisörer till Iranska nationella motståndsrådet (NCRI), fördömer giftattacker mot skolflickor i Iran som attacker organiserade av regimen för att ta hämnd på unga flickor och kvinnor som leder regimkritiska protester över hela landet.
  • Manifestation, Göteborg, den första april: Svensk-iranier, sympatisörer till Iranska nationella motståndsrådet (NCRI), uttrycker stöd för det folkliga uppror som pågår i Iran och uppmanar EU och Sverige att terroriststämpla revolutionsgardet i sin helhet.

Deltagarna förkastade både Shahens och prästerskapets diktatur och uttryckte sitt stöd för en fri, sekulär och demokratisk republik baserad på NCRI:s demokratiska 10-punktsplan för framtida Iran.

De hedra också iranska folkets martyrer som regimen dödat i hopp om att slå ner det folkliga upproret och stoppa en revolution.

Deltagarna fördömde även giftattackerna mot skolflickor i Iran. De betonade att attackerna var regimens försök att ta hämnd på unga flickor och kvinnor som leder regimkritiska protester över hela landet.

Svensk-och exiliranierna uppmanade Sverige och EU att stå med iranska folket och stödja deras kamp för demokrati och frihet. De krävde även att EU och Sverige ska terroriststämpla revolutionsgardet i sin helhet.

De uppmanade dessutom regeringen och EU att bojkotta Teheranregimen diplomatiskt genom att stänga regimens ambassader och utvisa dess diplomater.

Manifestation på Mynttorget utanför UD, Stockholm

Manifestation, Göteborg

Manifestation, Malmö