Folkliga protester, Motståndsrörelsen, Nyheter

Över 3500 sympatisörer till oppositionen Folkets mojahedin (PMOI/MEK) arresterade i Iran

3,626 sympatisörer till iranska oppositionsgruppen, Folkets mojahedin (PMOI/MEK) har blivit arresterade eller försvunnit spårlöst sedan det folkliga upproret började i Iran. Det utöver de tusentals som var arresterade i olika städer men som lyckades fly innan regimen kunde identifiera dem.

Det tillkännager Iranska nationella motståndsrådet (NCRI), där Folkets mojahedin ingår, i ett uttalande i lördags. NCRI hänvisar i sitt uttalande till en rapport från oppositionsgruppen.

Den prodemokratiska iranska oppositionskoalition tillade att NCRI har namnen och detaljer om de arresterade och står redo att presentera dessa inför en internationell domstol.

Sympatisörer och medlemmar av oppositionen Folkets mojahedin (PMOI/MEK) är bland de mest aktiva under det pågående folkliga upproret i Iran. Dess motståndsenheter leder regimkritiska aktiviteter genom hela landet och hjälper folket att sprida protesterna.