Engagemang, Nyheter

Flera tusen exiliranier i Bryssel uppmanade EU att terrorstämpla revolutionsgardet

Flera tusen exiliranier, sympatisörer till Iranska nationella motståndsrådet (NCRI), samlades i Bryssel igår och uppmanade EU:s utrikesministrar att terroriststämpla revolutionsgardet.

Demonstrationen, organiserad av NCRI, ägde rum samma dag som EU:s utrikesministermöte timmar innan det persiska nyåret. Den började med en marsch till och från EU-kvarteren.

Deltagarna betonade att revolutionsgardet spelar en centralroll i regimens inhemska repression och export av terrorism. De uppmanade dessutom EU och medlemsstaterna att stänga iranska regimens ambassader och utvisa regimens diplomater.

Flera personligheter och belgiska parlamentariker höll också tal till demonstrationen. De ställde sig bakom exiliraniernas krav och uppmanade EU att ställa Teheranregimen till svars för terrorism.

Talarna uttryckte också sitt stöd för iranska folket och deras frihetskamp för ett demokratiskt Iran. De stödde även NCRI:s valda president Maryam Rajavis tiopunktsplan för framtida Iran.

Oppositionsledaren, Maryam Rajavi, höll ett tal till demonstrationen via videolänk.

Hon tackade exiliranierna för deras stöd till iranska folkets frihetskamp och berömde de för att höja sina landsmäns röst och krav på förändring.

”Ni började det nya året med protester och uppror mot Khameneis skurkregim. Och ni har gått samman för att säkra iranska folkets vilja: att uppmana den Europeiska unionen att terroriststämpla Khameneis hänsynslösa revolutionsgarde (IRGC).”

”Genom era ansträngningar har ni gjort klart att den nationalistiska och historiska gränsdragningen ’Nej till Shahen, nej till mullorna’ är en röd linje för den iranska motståndsrörelsen som ni försvarar.”

Oppositionsledaren: Iranska folkets vill att revolutionsgardet terroriststämplas

Maryam Rajavi påpekade att dagens demonstration i Bryssel visar att iranska folket vill att revolutionsgardet under högste ledaren Khamaneis befäl ska terroriststämplas och sade.

”Att skjuta upp detta beslut ger endast prästerskapet fler möjligheter att fortsätta och eskalera sitt förtryck och sin krigföring.”

”Vi uppmanar EU att sluta skicka politiskt och ekonomiskt stöd till iranska folkets fiende i stället för verbala sympatier med iranska folket.”

”Iranska folket och den modiga unga generationen i Iran har rätt att försvara sig mot revolutionsgardet och att störta regimen. Det internationella samfundet måste erkänna denna rättighet.”

Utdrag från andra talares anförande

”Europeiska unionen och dess medlemsländer måste agera mer bestämd mot iranska regimen genom att föra upp revolutionsgardet på EU:s terroristlista. Vad väntar de på?” frågade Mark Demesmaeker, belgisk senator och tillade.

”Vi måste bestämt stå upp mot iranska regimens terrorism eftersom om vi visar svaghet kommer prästerskapet att bli ännu mer aggressivt.”

Senator Robert Torricelli, tidigare amerikansk senator från demokraterna stödde också iranska folkets strävan efter demokrati. Han uppmanade internationella samfundet att ”stå på rätt sida av historien” och sade.

”Stå med iranska folket, inte med prästerskapet. Stå på frihetens sida, inte kortsiktiga ekonomiska möjligheter.”

Patrick Kennedy, tidigare demokratisk kongressledamot, instämde och uttryckte sitt stöd för iranska motståndsrörelsen och den stundande revolutionen i Iran. Patrick Kennedy sade.

”Det räcker inte att bara vara emot prästerskapet. Det räcker inte att bara ha kämpat mot shahen. En militärdiktatur är precis som en religiös diktatur, och med Maryam Rajavi kommer vi att ha en demokratisk republik i Iran.”

Den belgiska parlamentsledamoten Els Ampe stödde också en demokratisk republik i Iran och sade. ”Tack vare oppositionen är demokrati inom räckhåll. Och när en demokratisk republik är ett alternativ, varför skulle någon välja ett tyranni eller en monarki?”