Pressmeddelande

Iran går mot en ny demokratisk revolution

Idag är den 44-årsdagen av iranska folkets demokratiska revolution 1979 mot Shahens diktatur som prästerskapet stal.

Det folkliga uppror som pågår i Iran idag visar tydligt att folket strävar efter ett demokratiskt regimskifte och förkastar både prästerskapets religiösa envälde och Shahens diktatur.

FFFI kommer att fira årsdagen av iranska folkets demokratiska revolution mot Shahens diktatur och uppmärksamma den folkliga frihetskampen tillsammans med iranier från hela EU med att delta i en stormanifestation i Paris på söndagen, den 12 februari.

Prästerskapet i Iran har passerat sitt bästföredatum och har aldrig varit svagare än vad det är idag.

Iranska folket har ett demokratiskt alternativ i Iranska nationella motståndrådet (NCRI) och NCRI:s tiopunktsplan för framtida Iran. De har allt som krävs för att etablera en fri, demokratisk och sekulär republik i Iran.

Sverige och EU bör erkänna denna verklighet, överge sin skamliga eftergiftspolitik gentemot Teheranregimen och istället stödja iranska folket och deras organiserade opposition för ett fritt och demokratiskt Iran.

FFFI pressmeddelande på Newsdesk, här …