Motståndsrörelsen, Nyheter

Mike Pence möter iranska oppositionsledaren Maryam Rajavi

USA:s 48:e vicepresident Mike Pence besökte på torsdagen Ashraf 3 i Albanien, hemvist för iranska oppositionsgruppen, Folkets mojahedin (PMOI/MEK) och mötte iranska oppositionsledaren, Maryam Rajavi.

Han besökte även motståndsrörelsens museum i Ashraf 3 som skildrar iranska folkets frihetskamp under de senaste 40 åren.

Han deltog även i en konferens i Ashraf 3 tillsammans med oppositionsledaren Maryam Rajavi och oppositionsmedlemmar.

Pences besök kommer några veckor efter mötet mellan USA:s tidigare utrikesminister Mike Pompeo och Maryam Rajavi i Ashraf 3.

Iranska nationella motståndsrådet, NCRIs valda president, Maryam Rajavi, tackade Mike Pence för hans stöd till PMOI-medlemmarna i Ashraf 3 under hans tid som kongressledamot.

Hon betonade att det internationella samfundet måste överge sin eftergiftspolitik och istället erkänna iranska folkets frihetskamp och motståndsrörelse.

”Iran står på randen till förändring och folket är redo för regimskifte. Iranska folket har rätt att göra motstånd, likt frihetskriget i Amerika, eftersom prästerskapet har i själva verket ockuperat vårt land”, sade iranska oppositionsledaren och tillade.

”Härskarna i Teheran har aldrig varit svagare. De står inför ett folkligt uppror för regimskifte i Iran.”

”Vi kan och vi måste befria Iran, Mellanöstern och världen från det onda prästerskapet beväpnat med kärnvapen.”

Utdrag från Mike Pences anförande

Jag hat rest tusentals kilometer från mitt i Indiana för att vara med er här idag eftersom vi delar ett gemensamt mål: att befria iranska folket från årtionden av tyranni och se återfödelsen av ett fritt, fredligt, framgångsrikt och demokratiskt Iran.

För 30 år sedan ledde Raisi ayatollans dödspatruller. Han är en brutal massmördare ansvarig för massakern på 30,000 politiska fångar 1988. Han blev utvald till president för att kväsa folkliga missnöjet på hemmaplan och skrämma folket i Iran till tystnad.

Ebrahim Raisi är en ovärdig ledare för den stora nationen, Iran. Han måste avsättas av iranska folket och bör åtalas för brott mot mänskligheten och folkmord.

Motståndsenheterna i Iran ger iranska folket hopp. Det är de som driver på en förändring inifrån under upproren och fortsatta protester. Och varje dag växer de sig starkare medan regimen blir svagare.

Regimen har lurat världen att det inte finns något alternativ till dagens status quo. Men det finns ett alternativ, ett välorganiserat, fullt förberett och kvalificerat alternativ med folkligt stöd.

Maryam Rajavis tiopunktsplan för Irans framtid garanterar yttrandefrihet, mötesfrihet och iranska folkets rätt att välja sina ledare i fria val. Regimen i Teheran vill lura världen att tro att demonstranterna i Iran vill återvända till shahens envälde. Men vi låter oss inte luras av regimens lögner.

En ny, härlig dag kommer att gry [i Iran], en ljus framtid som är början på en ny era av fred, välstånd, stabilitet och frihet för det goda iranska folket.